10 Kas 2009

Amerikalılar da Örmeyi Seviyor!!

Açıkçası buraya gelmeden önce Amerika'daki bayanların bu kadar el işini ,örmeyi sevdiğini bilmiyordum.. Ama marketlerde el işleri ve örgü stantlarının olması ve önünde hep bayanların olması ,gittiğim müzelerde yada mağazalarda bayanların yanlarında (boş zamanlarında yapmak için) örgü yada dantellerinin olması bu konudaki fikrimi değiştirdi :)

Ama burada örgüyü yada danteli öğrenmek bizdeki gibi anneden kızına geçen birşey değil sanırım.. Bayanlar daha çok merak amaçlı başladıklarından örmeye, bu işin Cd'lerini, kitaplarını, açıklama klavuzlarını alıyorlar.. Örgü stantlarında mutlaka bu kitaplardan oluyor..
Bizde ise bilirsiniz, ailede mutlaka örmeyi ya da dantel yapmayı bilen biri vardır ona sorarız ondan öğreniriz herşeyi...Bizim işimiz o yüzden daha kolay :)
Ben merak ettiğimden örgüyü atlatan bir kitap aldım :) Epey iyi ve açık anlatılmış bir kitap..İçinde 4 tane şiş ve örgüde kullanılacak başka malzemeler var.. Ne olduklarını henüz bilmiyorum :))
En güzeli ise solaklar için ayrı anlatılmış bölümü var..
Ben solak olduğum için bundan önce danıştığım büyüklerim bana örgü örmeyi gösterdiklerinde ben bir türlü yapamadım çünkü hep bana ters geldi :) Uzun bir süre solak olup örgü ören birini aramıştım :))
Bu kitap işime yarayacak diye umut ediyorum ve solakları da düşündükleri için teşekkür ediyorum :))))))

2 yorum:

lezzettabağı dedi ki...

Ya ben de örgü örmeyi çok seviyorum ama kol,yaka kesmeyi vs.beceremiyorum.Hep yanımda bilen birisi olması gerekiyor ki o bana tarif etsin:))

İSTANBUL'DAN AMERİKA'YA..İKİ AYAKLI DÜNYAM, BİR ORADA BİR BURADA.. dedi ki...

Benim tek yapabildiğim atkı örmek ;) kol yaka için Cook calismam lazım coook ;))