3 Kas 2009

Niagara Selaleleri- Amerika Tarafi



Niagara Selaleleri , Kanada ile Amerika siniri arasinda, New York eyaletine bagli Buffalo sehrinde bulunuyor..

Boston'dan Detroit'e gecerken ugradigimiz bu yerde 2 gun kaldik.. Nehrin cevresinde kalabileceginiz oteller cok, yazin onceden rezervasyon yaptirmak iyi olsa da bu mevsimde rezervasyon yaptirmaniza gerek yok cunku oteller bombos.. Resmen Niagara Selalelerinin Amerika tarafi turizm esyalarini toplayip gitmis :) Ama Kanada tarafi hala canli..


Hem bu taraftan selale manzarali otel de ne yazik ki bulamazsiniz, selale manzaralilar yine Kanada tarafinda.Cunku Niagara Nehrinin dokuldugu yerin tam karsisi Kanada tarafi.. Yani en iyi manzara orada.. Buradan sadece resimdekiler gibi selaleyi kenarindan gorebiliyorsunuz..
Fakat yazin gelirseniz tam karsisindan da selaleyi gorebilirsiniz. Cunku yazin Maid of The Mist'den kalkan gemilerle selalenin yanina kadar yaklasabiliyorsunuz.. Genel olarak Ekim ayinin ortalarinda gemiler sudan cekiliyor, nisan-mayis ayi gibi tekrar suya indiriliyormus..Yani selaleleri tam olarak gormek istiyorsaniz mutlaka bu zamanlarda gelmeye calisin ya da Kanada tarafina gecin diyebilirim..
(Gemiler kis geldigi icin Kanada tarafina cekilmis)

Gelelim selalelere..


Niagara Selaleleri 3 tane..Birincisi tam Kanada'ya bakan American Falls.. Digeri yine onun yakinindaki Bridal Veil Falls.. Iki selalenin arasindaki Luna Island'dan selaleleri hem yukaridan ve hem de yandan gormus olursunuz..
Ayrica iki selalenin dokuldugu yerin yakinina da Cave of the Winds'ten ulasabilirsiniz..Cave of the Winds'in bir kismini havalar sogudugu icin kapatmis olsalarda iki selalenin nasil bir hizla aktigina tanik olabilirsiniz.
Soldaki American Falls, sagdaki ise Bridal Veil Falls..Ikisinin ortasindaki yer Luna Island.Selalelerin dokuldugu yerin oradaki kirmizi tahtali yer ise Cave of the Winds)

(American Falls'un dokuldugu an.. Tam karsidaki T seklindeki yesil yer ise Observation Tower.. Buranin ucundan da selaleleri izleyebilirsiniz..)


(Soldaki selaleler American Falls ve Bridal Veil Falls..Tam karsidaki selale Horseshoe Falls..Sol taraf Amerika tarafi, sag taraf Kanada.. Ortadaki Niagara Nehri iki ulkeyi burada ayiran sinir..)

Ucuncu selale ise Horseshoe (atnali) Selalesi.. Adini, seklinin yarim daire seklinde olmasi ve at nalina benzemesinden alan bu selale Amerika tarafindan da guzel seyredilebiliyor..Cunku iki ulkenin tam ortasindan akiyor..Bu selaleyi de Terapin Point'ten iyi seyredebilirsiniz.. Tabii selalenin etrafinda surekli su bulutu olunca selaleyi tam olarak goremiyorsunuz..Ancak gunes cikinca gorunuyor..

Amerika tarafindan selaler bu sekilde..Dedigim gibi, bu aylarda gidersiniz bizim gibi bu yakadan cok fazla birsey goremezsiniz..O yuzden bizde pazartesi gunu Kanada vizesine basvurduk ve boylece selaleyi tam karsisindan gormus olduk..Bir sonraki yazimda Kanada tarafini anlatacagim..

Hiç yorum yok: