11 Kas 2009

The Greenfield Village - Detroit

Detroit şehir merkezini okumak için buraya ve The Henry Ford müzesi için buraya tıklayınız)


The Greenfield Village Henry Ford müzesinin yanında bulunan büyük bir araziye kurulmuş bir yer..
( Henry Ford'un yaşadığı kasaba..)
Henry Ford, araba endüstrisine başlamadan önce yaşadığı evi ,okuduğu okulu, ilk fabrikasını, ilk bisiklet üreten kardeşlerin evini, atölyelerini, Edison'un evini, labaratuvarını, ilk ampul kullanılan evi vs.. daha birçok yeri ya orjinalini bu alana getirerek ya da tıpa tıp aynısını inşa ettirerek insanlara sunmuş.. Yaptığı gerçekten çok büyük bir şey! Bu alanı yapabilmek için o kadar çok uğraşmış ki mesela kendi yaşamış olduğu evi, içindeki eşyaları bire bir gösterebilmek için tüm Amerika'yı dolaşıp eşyaların aynılarını bulmuş, düşünün..

Henry Ford..
' Yapabileceğinizi düşünürseniz haklısınızdır, yapamayacagınızı da düşünürseniz haklısınızdır' tam çevirisi bu olmasada konu bu :) yani olay düşüncede bitiyor demek istiyor :))
Henry Ford'un yaşadığı ev.. İçerisi aynı yaşamış olduğu döneme göre dizayn edilmiş,eşyalar konulmuş..
Henry Ford'un ilk fabrikası..Tabii bu bina gerçek boyutunun 1/4'ü kadar..Thomas Edison..Ampulü bulan kişi..' Ben hiç birşeyi kaza olarak yapmadım..Hiçbir buluşum kaza sonucu olmamıştır' Edison
İlk ampül şekli..
Edison'un laboratuvarı.. Benim mesleğim gereği çok ilgimi çekti :))

İlk ampul kullanılan ev.. İçerisi yine o döneme göre bire bir dizayn edilmiş..
O dönemlerdeki post office yani postahane.. İçeride 1 dolara kart yazıp,pul yapıştırılıp adresinize gönderebiliyorsunuz.. Biz hatıra olarak bir kendimize yazdık bir de sevgili yiğenim Zeynep'e..Bakalım ulaşmasını bekliyoruz :)İlk uçmayı deneyen ve uçak yapan kardeşlerin yaşadığı ev..Aslında kendileri bisiklet işiyle uğraşıyorlarmış.. Bisikletin döner çarklarıyla planatör inşa etmişler ve uçmuşlar :)) Henry Ford müzesi yazımda o planatörü görebilirsiniz..
O dönemlerde İngiltere'deki ev modelleri..Birebir İngiltere'den getirilmiş!İngiliz hanımları el işi yaparken..
Kasabayı at arabasıyla gezebilirsiniz :)
Veee en sevdiğim... İnşa edilmiş kasabada atlı karınca vardı.. Eşimle beraber atlı karıncaya bindik :)) Ne de olsa bizi kimse tanımıyor ,rezil olsak bile kime olacağız diyerek çocuklarla beraber atlı karıncaya bindik :))) Çok güzeldi...

Hiç yorum yok: