19 Kas 2009

Ann Arbor - Michigan

Angel Hall ..
Michigan Union
(Bir kilise..)

(N. Main Street)

Detroit'e 1 saat uzaklıktaki bu küçük şehir aslında bir öğrenci kenti.. Michigan Üniversitesi'ne ev sahipliği yaptığı için her tarafta gençleri ve öğrencileri görmeniz mümkün..
Biz de pazar günümüzü bu küçük şehri gezmeye ayırdık.
Şehirde çok fazla müze var o yüzden gezmeye ilk onlarla başlayabilirsiniz..
Biz önce şehrin en işlek caddesi olan N.Main Street'te biraz yürüyerek gezimize başladık. Etrafta alışveriş yapabileceğiniz dükkanlar ve yemek yerleri olan bu caddede yüksekliği ile dikkati çeken First National Building'i görebilirsiniz..
Daha sonra büyük kampüs alanı olan Michigan Üniversitesi'ne yürüdük. Açıkçası öğrenciler pazar günü olmasına rağmen kütüphaneyi doldurmuş, harıl harıl ders çalışıyorlardı..
Bu çevrede ilgilenenler için ders kitapları satan dükkanlar çok.. Açıkçası eşimle ben bu dükkanları gezmeyi çok sevdik..Hem ben de mesleğimle alakalı kitaplar buldum :))

Gezimiz çabucak bitti.. Ama değişik yerleri görmek ve tanımak adına güzel bir geziydi..
Michigan Üniversitesi Kampüs Alanından Bazı Kareler :

(Kütüphane)

(Kampüs Alanı)

Bu arada bugün Detroit'ten ayrılıp Toronto (Kanada)'ya geçiyoruz..Haftasonu da Boston'a geçeceğiz inşallah.. Böylece Amerika gezimizin yavaş yavaş sonuna geliyoruz..

Son olarak Amerika'da her yerde bu küçük sincapları görmeniz mümkün..Ağaçların üstünde, çimlerde her yerdeler ve çook tatlılar :)) Ayrıca insanlara alışmışlar :))

2 yorum:

Unknown dedi ki...

binalardakı bu eskı yasanmıs havayı cok sevıoorum allah sindirsinn

İSTANBUL'DAN AMERİKA'YA..İKİ AYAKLI DÜNYAM, BİR ORADA BİR BURADA.. dedi ki...

Bende çok seviyorum hem böyle eski binalarda okumak da çok hoş;)