5 Nis 2010

İstanbul'da Lale Zamanı

İstanbul'un her tarafını laleler sarmış durumda :) Parklar, bahçeler, yol kenarları.. Bu manzarayı görünce insanın İstanbul'u daha çok sevesi geliyor, öyle değil mi.. Güneşin çıkmasıyla beraber sanki renklendi sokaklar, yollar ve tabii gökyüzü..

Pazar günü Çengelköy'de annemlere ve ablama uğramışken Çamlıca Tepesine çıkalım dedik.. Nasıl kalabalıktı anlatamam.. Havanın güzelliğini fırsat bilen herkes, sanki kendini dışarı atmış gibiydi :)

Sizler için etraftan lale fotoğrafları çektim :) Tabii asıl lale bahçeleri Emirgandaymış, lale fotoğrafları çekmek isteyenler oraya gitmeli :)

Biz gittiğimizde Çamlıca'da lale festivali vardı..Sanatçılar lale resimleri çekerken, bir yandan da mini konser vardı..

4 yorum:

Adsız dedi ki...

şimdi istanbulda olmak vardı.. özledimm.. -sema;)-

İSTANBUL'DAN AMERİKA'YA..İKİ AYAKLI DÜNYAM, BİR ORADA BİR BURADA.. dedi ki...

@semacım, 20sinde geliyorsun ya işte :) o zamana kadar lalelerin zamanı sürer sen de izlemiş olursun:)

sekerbulutu dedi ki...

lale zamanı diye geçen gün annemle iki tane lale alıp saksıya diktik ama dün baktığımda ikiside boynunu bükmüştü, lale yetiştirmek zahmetli bir iş olsa gerek :(

İSTANBUL'DAN AMERİKA'YA..İKİ AYAKLI DÜNYAM, BİR ORADA BİR BURADA.. dedi ki...

@sekerbulutu, çamlıcada da lale satan bir yer vardı hatta alıp almamakta çok tereddüt ettik.. ben genelde evde genelde vakit bulamadğımdan çiçekleri sulamayı unutuyorum ve hep ölüyorlar..sona çok üzülüyorum diye almadık.. ama yetiştirmesi de eminim çok zordur :) lale devrinde kitaba göre epey zahmetli bir işmiş :)