10 Ağu 2009

Nemrut Dağı

Nemrut Dağı'na 2008 yılının Eylül ayında gitmitik.
Dağa Kahta'dan giden iki ayrı yol var..Birincisi direk dağa gidiyor ki o yol hem asfalttı hem de daha kısaydı.. Diğeri ise biraz daha ıssız ve yolu daha uzundu. Fakat ikinci yol üzerinde de tarihi Cendere Köprüsü var ki o da görülmeye değerdi..
Biz hem ıssız olduğunu bilmediğimiz için, hem de Cendere Köprüsünü görmek istediğimiz için ikinci yoldan gittik.

Cendere Köprüsü Romalıların yapmış olduğu 2. en geniş kemerli köprü olma özelliğini taşıyor.Altından Cendere Çayı akıyor.Köprünün üstünde yürümenizi tavsiye ederim.
Daha sonra Nemrut Dağı Milli Parkı'na doğru yola devam ettik. Parkın sınırlarına girdikten sonra yol epey ıssızlaştı. Dağların arasından, yolun bir tarafı uçurum halde, etrafta sis, arabayla dağa kadar çıktık.

Dağın eteğine geldikten sonra tepeye biraz tırmanmanız gerekiyor.
Dağa çıkınca Nemrut'un yaptırmış olduğu heykelleri gördük. Kendini o zamanın inanılan Tanrılarıyla eş gören Nemrut, özellikle bu heykelleri ve kendi heykelini dağların en yüksek yerine yaptırmış ki, kendini de onlar gibi ulu göstermiş. Heykeller Apollon, Mitra,Helios,Hermes,Fortuna, Zeus,Oramesdes,Kral, Herakles,Ares..
Ayrıca Nemrut Dağı'nda güneşin doğuşunu yada batışını izlemenizi tavsiye ederim.Güneş sizden daha aşağıda doğup,daha aşağıda batıyor..
































Bulutlar bizden aşağıdaydı..

Hiç yorum yok: