16 May 2011

Yıldız Parkı ve Yıldız Şale..Haftasonu Bahar Geldi

İstanbul'a hala ne zamandır bahar gelmedi diyebilirim yani daha yeni yeni geliyor.. Sanırım mevsimler kaydı ya da küresel ısınmadan oluyor bunlar çünkü geçen aralık ayında da hava yaz gibiydi..
Bu haftasonu ise hava bahar havası gibiydi , biz de bunu fırsat bilerek kızım, kayınvalidem, eşim, görümcem ve oğluyla (eşi ABD'de) Yıldız Parkı'na kahvaltıya gittik.. Açık havada açık büfe kahvaltımızı yapıp, epey bir oturduk..

Sonra parkta bebek arabalarıyla yürüyüş yapıp, İ.B.B'nin panolarında yazan 'Yıldız Şale'yi gezmediniz mi' yazısına uyarak, parkın içindeki sarayı gezdik..
Burası Osmanlı'nın son yıllarında, Yıldız Sarayından farklı olarak inşa ettirdiği, genelde yabancı konukların konaklaması için kullandıkları bir yermiş.. İçeri gerçekten çok şık..Perdeler ve avizelere bayıldım :) Ayrıca Cumhuriyet yıllarının en şık sobaları da burada bulunmaktaymış..

Aşağıda resmi bulunan salonda ise en büyük Hereke Halısı bulunmakta.. 706 metrekareymiş ve bu salon için özel olarak dokunmuş..





Ayrıca bu salon en son 1992 yıllarında ABD başkanı Clinton İstanbul'a geldiğinde resepsiyon verilmek için kullanılmış, sonrasında da hiç kullanılmamış..







Bu tabloda eski İstanbul'u gösteren bir tablo.. Balıkçının olduğu yer Üsküdar, karşıda Ayasofya ve Sultan Ahmet görünmekte :)



Hiç yorum yok: